Özgüven Geliştirmenin 8 Yolu

                                    

8-)Bilinçli Farkındalık Yaşa


Farkındalık içinde kal. Mümkün olabildiği kadar kendini her yerde gözlemle. Çevrene gözleyen beninle bak. Bedenindeki duyumlara odaklan.Ellerine, ayaklarına, kollarına dizlerine yüzüne odaklan.

7-)Bedenini Hisset

Bedeninde taşıdığın enerjine ve kapasitene odaklan. Bedeninde akan kana, kaslarına ve bu muhteşem işleyişi hisset. Neler yapabileceğini hayal et.

6-)Düzenli Spor Yap

Haftada 3 gün düzenli spor yap. Yürü, hareket et engellerini aş. Sportif etkinlikle bedeninde düzenli endorfin mutluluk hormonu salgılanır.

5-)Nefes ve Gevşemeyi Öğren

Gözlerini kapat. Kendini derin bir gevşemeye bırak. Bütün dikkatini bedenindeki gevşemeye ver. Zihninde kendini bir kameraya konuşurken hayal et

4-)Hata Yapmaktan Korkma                          

Kendine hata yapma payı bırak. Her girişimin her planın başarılı olmayabilir. Risk al. Korkma hataların yanlışların doğruları bulmana yardım edecek

3-)Kendine Kısa ve Uzun Dönem Hedefler Belirle

Hedeflerin olsun. Mutlaka kısa ve uzun dönem hedef. Ancak ulaşılabilir olsun. Olmayacak çocuğa amin deme. İmkansızı zorlama. Olanaklarına göre hedef koy ki özgüvenin sarsılmasın.                                     

2-)Kendine Merhamet Et

Kendine iyi davran. Merhametli ol. Kendine şevkat göster. Başkalarından beklediğini sen kendine gösterebilirsin. En çok duymak istediğini sen kendine söyle.

1-)Yardım Almaktan Çekinme


Başkalarının öneri ve yardımlarına açık ol. Yardımlaşmak sosyalleşmeyi getirir. Bu da en iyi ilacın olacak bak gör. İnsanlarla temas kur. İlişki içinde ol.

Post a Comment

Yorumuna İhtiyacımız Var (0)

Previous Post Next Post